Så blev det slutligen dags att isolera torpargrunden

Lite dragigt i golvet är inte längre charmigt utan ett ekonomiskt slukhål. Jag har länge tyckt att det känts bra med frisk luft och genomströmning av luft, men plånboken har sagt sitt. Jag har kikat runt lite efter olika sätt att isolera och täta, och visst finns det en massa olika aktörer med olika lösningar, men för mig verkar den bästa lösningen att vara att använda Favolen till grunden av mitt hus.

Härlig matta gör huset varmare

Nu skall det rullas ut en matta på marken under grunden. Denna matta gjord i Favolen skall höja temperaturen med 2 grader i genomsnitt, och det skall bli spännande att kontrollera om dessa siffror stämmer. För mig som bor i Borås området finns det en bra aktör i Kinna som är experter på isolering av husgrund och de kommer hit för en första titt innan slutet på månaden.

Spännande vinter att se fram emot

Förhoppningsvis håller den varma hösten i sig länge det går och att vintern blir mild så kanske det finns pengar över för lite mer omställningar än att isolera grunden i huset, solpaneler står nära till hands. Eller så får det bli fuktspärrar upp i taket och i väggarna också, jag tror mina killar som fixar källaren fixar resten av huset också.