Äntligen har jag hittat friluftsbyxor som passar en herre med lite extra kilon

Jag har alltid varit stor, inte nödvändigtvis överdrivet tjock, utan med vad man brukar kalla en kraftig benstomme. Hade jag varit amerikan hade jag spelat football, men nu är jag svensk och inte överdrivet sportig mer än att jag älskar att vara ute i vår underbara natur, så ofta det går och under hela året. Tyvärr har jag haft ganska svårt att hitta friluftsbyxor i herrstorlekar som passar min kropp. Det har blivit kronans gröna byxor från överskottslager, men nu är det lögn att hitta nya såna så jag har fått börja leta runt efter alternativ.

Kvalitet gör skillnad, så enkelt är det

Jag kan väl tycka att det kan kännas lite surt att lägga 1500 kronor på ett par friluftsbyxor, men jag har också blivit så gammal att jag faktiskt inser att det ofta är värt den där extra 100 lappen för att få något som man trivs i. Det är verkligen ingen höjdare att vara en timme in i skogen och drabbas av infanterield eller ett veck i byxorna som skaver och ligger fel. Efter lite sökande och med två par byxor som var billiga men kass, har jag hittat hem. Jag hittade mina favorit friluftsbyxor i herrstorlek online och är löjligt nöjd. Just nu åker en allvädersbyxa, Elite Pant, på när jag går ut. De funkar kalas för höst och vinter och är värda de 1500 kr de kostade. Som tur är för mig är friluftsbyxorna för det svenska sommar vädret billigare, och de får nog bli min julklapp för mig själv.

Tomma nyårslöften är inget värda

I år blir det inga nyårslöften om att gå ner i vikt som det blir annars varje år, utan från och med nu är löftet att jag skall vara ute så mycket jag någonsin orkar, och det är betydligt enklare att leva upp till det löftet om mer friluftsliv, när byxor och övriga friluftskläder sitter bekvämt och skönt. Sen får man väl hoppas att viktnedgång och hälsa följer med på köpet.