Städhjälp

Tänk vad vanligt det har blivit med städhjälp under de senaste 10-15 åren. Eller egentligen sedan RUT-avdraget infördes under 2007, det blir exakt 15 år sedan. Det tog väl ett tag också innan folk vågade börja använda sig av det och kanske förstod innebörden av RUT-avdraget. Det var många som var skeptiska till RUT-avdraget minns jag, som tyckte att det var ”lyx” att ha till exempel städhjälp i hemmet och att det inte skulle få dras av. Tankar och tycke har varit tudelat kring denna tjänst men för många har det varit ett välkommet avdrag. Sedan finns det alltid de som är avundsjuka på att andra tycks ha pengar över till att få städhjälp men många gånger kanske det istället handlar om att prioritera.

Städhjälp för äldre

Tänk själv om du på äldre dagar, kanske redan när du blir pensionär, har svårt för att städa hemmet och dra runt en dammsugare och behöva böja ryggen. Kanske har du svårt att komma åt i varje hörn när du städar duschen och badrummet? Jag tror att många är tacksamma för att dom kan utnyttja RUT-avdraget för att få städhjälp i hemmet. Många äldre har trots allt krämpor och annat som gör att dom får det svårt med städning. Att putsa fönster är också något som många är tacksamma för att kunna få hjälp med till en överkomlig summa, kanske en gång per år, det har de flesta råd med.

Städhjälp för föräldrar

Flera är de ensamstående föräldrarna som hellre tillbringar tiden med sina barn istället för att städa huset när de kommer hem från jobbet. Att vara ensamstående förälder till flera barn tar väldigt mycket tid i anspråk och det kan vara guld värt att få hjälp med det mest nödvändiga i hemmet. Du måste inte vara rik för att kunna utnyttja RUT-avdraget och få städhjälp, det handlar om att prioritera. Lägg pengarna på städhjälp istället för att gå ut och äta middag, eller åka bort en weekend, troligtvis uppskattar dina barn dig mer om du tillbringar mer tid med dom istället.