Bildelar för alla

Jag gillar bilar! Kollar alla motorprogram på TV och är ute i garaget om mekar med min gamla Buick nästan varje kväll. Förutom min Buick har jag även två nyare bilar som jag pysslar om och stylar.

Men även de nya bilarna har ganska många år på nacken och mitt problem har varit att hitta bildelar till mina bilar. De flesta företagen har bara delar till bilar som är nyare och rekommenderar mig att kolla med olika bilskrotare. Men jag vill helst ha tag i nya delar.

Som tur är har jag nu hittat det perfekta företaget som har bildelar till de flesta bilmärkena och även till gamla modeller. Det är inte lätt att hitta delar till min gamla Buick, för så gamla bilar finns det ingen som har nya delar till. Då får man gå på universalgrejer eller söka på skroten eller hos andra bilentusiaster.

Bilintresset går i arv

Ja, även min dotter har blivit intresserad av bilar och bilstyling. Dels hjälper hon mig med mina bilar men hon har också skaffat sig en egen gammal Amazon som hon vårdar som en baby. Jag tycker det är jättekul att vi har ett gemensamt intresse och vi hjälps åt att hitta de reservdelar och tillbehör vi behöver. Dessutom ska vi i sommar åka på Nostalgia som är en årlig bilutställning i Ronneby. Jag har varit där nästan varje år men dottern har inte besökt denna festival tidigare.

Min fru är inte lika intresserad, men hon gillar när vi åker iväg på mindre bilträffar under sommaren. Då brukar vi klä oss i 50-talskläder och dra iväg med Buicken. För övrigt kör hon en halvgammal Renault som jag också får sköta. Hon tankar den och tvättar den nån gång ibland, men för övrigt är även den bilen mitt jobb. Men jag klagar inte, jag älskar ju bilar.