Att dränera husgrund

Ja, det är kanske inget som hör till vanligheten att man har koll på. Jag bor i Borås och här är det GEAB som är experter på just dräneringsjobb av husgrunden. Men varför ska man då göra det? Jo, det ska jag berätta för er!

En dränerings viktigaste funktion är att försöka leda bort grundvatten så att det inte stiger för högt och i sin tur orsakar fukt i ditt hus. Dräneringen fungerar med andra ord som ett skydd för huset från fuktskador och detta framför allt i husgrunden och eventuell källare. Oftast så gör man en dränering i kombination med att man förser källarväggarna med någon typ av spärr från fukt som i sin tur också hindrar vatten från jorden att komma in i väggarna.

Keep your house safe!

Att göra detta hos GEAB om du bor i Borås kan nog vara ett av dina bästa beslut kan jag säga redan nu. Via deras hemsida kan man läsa mer om själva jobbet i sig, vad det skulle innebära rent kostnadsmässigt kan du däremot höra av dig till GEAB för att få fastställt. Dem är experter på detta så var inte orolig för att du behöver vara särskilt delaktig. Du kommer garanterat lära dig nya saker i processen, men själva jobbet i sig och att det blir riktigt är naturligtvis GEAB säkra med att hålla reda på. Så lik väl som du investerar i ett larm för inbrottstjuvar så skulle jag säga att man ska investera i en dränering av husgrunden för att skydda huset och din källare från att bli fuktskadad!